News Flash:

Prajitura cu ciocolata alba

19 Iunie 2014
1502 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g de ciocolata alba
5 linguri dulceata de zmeura
600 g de crema de branza
300 ml de frisca lichida
50g de zahar tos
200 g de capsune mici
170 g de zmeura decongelata
85 g de biscuiti amaretti
cateva afine (optional)

Mod de preparare:

Se marunteste ciocolata intr-un bol de sticla, dupa care se asaza deasupra unei cratite cu apa clocotita si se lasa pana ce se topeste, asigurandu-va ca fundul bolului nu intra in contact cu apa. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara de copt cu folie alimentara unsa putin cu ulei. Se bat de preferinta cu mixerul branza, frisca si zaharul, apoi se adauga in compozitie ciocolata alba topita, aproape rece, si se amesteca in continuare pana la omogenizare.

Se amesteca 50g de zmeura cu 2 linguri de dulceata. Se rastoarna jumatate din amestecul de branza in forma de copt, apoi se adauga in mijloc zmeura cu dulceata. Se acopera cu restul de amestec de branza, se niveleaza si se preseaza biscutii deasupra. Se acopera si se lasa la rece 6 ore sau peste noapte. Se dau deoparte aprox. 6 capsune. Restul se injumatatesc si se incalzesc cu restul de dulceata intr-o tigaie, pana se inmoaie. Se zdrobesc cu ajutorul robotului de bucatarie sau al blenderului, apoi se dau printr-o sita pentru a elimina semintele si a obtine un sos. Se adauga un strop de apa daca sosul este prea gros.

Pentru servit, se rastoarna cu grija forma pe o farfurie, se ridica si se inlatura folia alimentara. Se injumatatesc capsunele ramase si se aranjaza desupra prajiturii, cu zmeura ramasa si afinele (daca folositi). Se rastoarna deasupra putin sos, iar restul se serveste separat.

sursa: goodfood
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri retete ciocolata prajitura ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1729 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028438 (s)