News Flash:

Prajitura cu ciocolata

3 Decembrie 2012
2739 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

11 linguri faina
9 albusuri (puteti face si din 5 albusuri, pt. o tava cu diametrul de 26 cm)
2 linguri cacao
9 linguri zahar
1 lingurita rasa praf de copt
esenta de vanilie

Pentru crema de ciocolata:

150 gr frisca lichida
200 gr ciocolata neagra

Pentru crema de branza:

300 gr frisca lichida
100 gr fructe de padure congelate
1 kg branza dulce de vaci
200 gr ciocolata alba
2 plicuri zahar vanilat
1 plic gelatina
2 linguri de crema de lichior (optional)

Pentru decor:

1 punga de bomboane de ciocolata (am folosit Rum Cocos)
150 gr frisca mixata bine
50 gr ciocolata neagra topita in 50 gr frisca lichida

Mod de preparare:

Blat:
Albusurile se mixeaza bine, apoi se adauga treptat zaharul. Se mixeaza in continuare, se adauga praful de copt, cacao si vanilia iar la final se incorporeaza usor faina.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt, tapetata pe fundul acesteia cu hartie de copt. Se da la cuptor, incins in prealabil, pana se rumeneste. Se face si testul cu betisorul.

Crema de branza:
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, l-am insiropat usor cu sirop de fructe de padure. Ciocolata neagra am topit-o la microunde, apoi am adaugat usor frisca si am amestecat pana la omogenizare, apoi am intins-o pe blat. Am bagat blatul cu ciocolata la congelator, pana s-a intarit ciocolata.

Se mixeaza 300 gr frisca, apoi se adauga branza dulce. Ciocolata alba am topit-o la microunde si am amestecat-o cu branza. Gelatina am hidratat-o cu putina apa, apoi am topit-o si pe ea la microunde, se toarna in crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si zaharul vanilat si lichiorul.

Dupa ce am scos blatul de la congelator, se intinde usor crema de branza. Se intinde jumatate din crema, se aseaza fructele de padure, apoi se intinde si cealalta jumatate de crema.

Se da la frigider pana a doua zi.

Prajitura cu ciocolata recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina albusuri cacao zahar frisca lichida ciocolata neagra gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2234 viz    0 com
2421 viz    0 com
5343 viz    0 com
2811 viz    0 com
2775 viz    0 com
2745 viz    0 com
4379 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032757 (s)