News Flash:

Prajitura cu chimen si coaja de portocale

1 Februarie 2012
2718 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu chimen si coaja de portocale
Ingrediente:

250 g faina
2 lingurite seminte de chimen
coaja rasa de la o portocala
80 g gris
100 g zahar
250 g unt moale

Mod de preparare:

Mai intai se preincalzeste la 150 de grade cuptorul, dupa care se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Semintele de chimen se pun la copt intr-o tigaie timp de un minut, dupa care se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca faina, grisul si o lingurita sare de mare. Cu un mixer electric se amesteca untul cu zaharul, coaja de portocala si ½ lingurita sare de mare. Se incorporeaza in acest amestec si ingredientele uscate in ploaie. Se toarna aluatul in tava pregatita si se niveleaza suprafata. La final se presara chimenul si coaja rasa de portocala (extra). Se baga la cuptor timp de 45 de minute. Se serveste cu ceai sau cafea.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina gris zahar unt cuptorul tava mixer electric
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1202 viz    0 com
2788 viz    0 com
6007 viz    0 com
3105 viz    0 com
3408 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013046 (s)