News Flash:

Prajitura cu cardamom si smochine

10 Septembrie 2013
1948 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

120 ml ulei de masline extravirgin
60 g dulceata de smochine
1/2 lingurita coaja portocala
2 linguri lapte batut
50 g zahar
170g miere
2 oua la temperatura camerei
6 pastai cardamon
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
25 g faina de migdale
5-6 smochine feliate
125 g faina

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C si unge cu unt o tava rotunda (22-24cm) cu pereti detasabili. Acopera baza tavii cu un strat de felii de smochine si lasa-o deoparte. Cerne faina, faina de migdale, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Macina intr-un mojar boabele din pastaile de cardamon si adauga-le peste ingredientele uscate.
Bate ouale cu mierea, zaharul si coaja de portocala pana cand zaharul se dizolva. Adauga laptele batut si dulceata sau gemul de smochine si amesteca bine. Adauga si uleiul de masline si incorporeaza-l. Adauga ingredientele uscate si amesteca.

Toarna aluatul peste stratul de smochine asezat in tava si pune prajitura la cuptor timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca timp de 30-40 de minute inainte sa o tai. Scoate-o pe un platou intorcand tava, astfel incat feliile de smochine sa fie la suprafata.
Serveste cu miere si inghetata de vanilie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024414 (s)