News Flash:

Prajitura cu caramel si ciocolata

11 Mai 2016
6073 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr ciocolata neagra
100 gr unt
130 gr zahar pudra
3 oua
50 gr faina de grau

Pentru crema:
180 gr zahar pudra
30 ml apa
35 gr unt
125 gr smantana pentru frisca

Mod de preparare:

1. Topeste ciocolata si untul la bain-marie.
2. Mixeaza ouale cu zahar.
3. Bate spuma albusurile cu un praf de sare.
4. Amesteca untul si ciocolata topite cu zahar si galbenusuri.
5. Adauga faina in ploaie si albusurile. Amesteca in mod constant pentru a nu se forma cocoloase.
6. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga in cuptorul incins la 175 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
7. Pune zaharul pudra cu apa la foc potrivit.
8. Cand incepe sa se caramelizeze, pune smantana pentru frisca si amesteca.
9. Adauga apoi untul. Omogenizeaza si mai tine pe foc cateva minute, ca sa se ingroase. Lasa apoi deoparte, ca sa se raceasca.
10. Mixeaza apoi crema cateva minute.
11. Intinde-o peste blatul din tava.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura caramel prajitura ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1083 viz    0 com
2684 viz    0 com
1359 viz    0 com
2014 viz    0 com
12680 viz    0 com
1467 viz    0 com
3218 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1765 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020946 (s)