News Flash:

Prajitura cu caramel si ciocolata

11 Mai 2016
5955 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr ciocolata neagra
100 gr unt
130 gr zahar pudra
3 oua
50 gr faina de grau

Pentru crema:
180 gr zahar pudra
30 ml apa
35 gr unt
125 gr smantana pentru frisca

Mod de preparare:

1. Topeste ciocolata si untul la bain-marie.
2. Mixeaza ouale cu zahar.
3. Bate spuma albusurile cu un praf de sare.
4. Amesteca untul si ciocolata topite cu zahar si galbenusuri.
5. Adauga faina in ploaie si albusurile. Amesteca in mod constant pentru a nu se forma cocoloase.
6. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga in cuptorul incins la 175 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
7. Pune zaharul pudra cu apa la foc potrivit.
8. Cand incepe sa se caramelizeze, pune smantana pentru frisca si amesteca.
9. Adauga apoi untul. Omogenizeaza si mai tine pe foc cateva minute, ca sa se ingroase. Lasa apoi deoparte, ca sa se raceasca.
10. Mixeaza apoi crema cateva minute.
11. Intinde-o peste blatul din tava.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura caramel prajitura ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

980 viz    0 com
2563 viz    0 com
1121 viz    0 com
1896 viz    0 com
12274 viz    0 com
1346 viz    0 com
2891 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1487 (s) | 35 queries | Mysql time :0.024908 (s)