News Flash:

Prajitura cu caramel si ciocolata

17 Decembrie 2014
3293 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru caramel:
2 linguri de apa
100 g zahar tos

Pentru crema:
150 ml lapte
200 ml smantana de frisca
4 oua
esenta vanilie
200 g crema de branza
200 g zahar

Pentru aluatul de ciocolata:

2 oua
120 g unt
170 g faina
200 g  zahar
60 g cacao
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
2 linguri smantana fermentata
2 lingurite cafea instant
85 ml apa
85 ml lapte

Mod de preparare:

Se utilizeaza un vas cu coloana pe mijloc. Se unge vasul cu unt. Intr-un bol separat se prepara caramelul: se caramelizeaza zaharul cu cele 2 linguri de apa. E perfect atunci cand ajunge la culoarea potrivita (aurie, nu prea inchisa).

Se prepara crema de la mijloc (se amesteca pur si simplu toate ingredientele cu ajutorul unui mixer). Aveti grija sa fie crema de branza la temperatura camerei si sa o mixati pe aceasta prima, pana cand capata o textura cremoasa.

Se prepara aluatul de ciocolata: se bate bine untul moale cu zaharul, pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se amesteca faina cu cacao, praful de copt si bicarbonat. Se cern peste amestecul de unt-zahar-oua. Se adauga apa, laptele si smantana.

Se toarna cake-ul de ciocolata in vasul de cuptor, peste zaharul caramelizat care trebuie sa fie destul de rece. Apoi se toarna crema de la mijloc. Se acopera vasul cu aluminiu si se pune intr-o tava de friptura. Aceasta se umple pana la jumatatea formei cu apa fierbinte.

Se pune la 180 de grade, 1:15h-1:30h sau pana trece testul "scobitorii". Se scoate din cuptor si se lasa o ora sa se raceasca.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura caramel prajituri ciocolata prajituri retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027180 (s)