News Flash:

Prajitura cu capsuni si vanilie

10 Mai 2013
3872 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua mari, ecologice
110 g zahar brun
100 g faina
60 g unt topit
300 ml smantana pentru frisca
15 g zahar pudra
150 g gem de capsune
500 g capsune proaspete
o lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 de grade si activati si ventilatorul din interior. Ungeti bine cu unt o forma rotunda de copt cu diametrul de 20 de cm (preferabil cu fundul detasabil) si tapetati-i fundul cu hartie pentru copt. Amestecati ouale si zaharul intr-un vas rezistent la caldura si pozitionati-l deasupra unei oale in care fierbe apa, astfel incat fundul vasului sa nu atinga apa. Bateti apoi ouale cu ajutorul unui mixer electric timp de 10 minute pana cand veti avea in fata ochilor o consistenta cremoasa. Luati apoi vasul de pe oala in care fierbe apa si mai bateti ouale inca 2-3 minute. Presarati jumatate din cantitatea de faina peste crema de oua si incorporati-o cu grija folosind o spatula. Procedati la fel si cu cealalta jumatate. Incorporati rapid si untul topit, apoi turnati compozitia in forma pentru copt si bagati-o la cuptor pentru 20 de minute.

In tot acest timp bateti smantana cu o extractul de vanilie, spalati si taiati in doua capsunele, pastrand 3 intregi pentru decor. Dupa ce scoateti blatul de la cuptor lasati-l cateva minute sa se raceasca, apoi taiati-l cu grija in doua. Ungeti ambele bucati cu un strat subtire de gem de capsune si turnati frisca peste blatul care va fi baza. Asezati peste frisca jumatatile de capsune si acoperiti cu celalalt blat. Pudrati prajitura cu zahar si ornati-o cu capsuni intregi.
Se savureaza in duminica Pastelui, rece, dupa ce s-a odihnit cateva ore la frigider.

Prajitura cu capsuni si vanilie recomandata de Printesa Polonic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua faina unt topit zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1865 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030794 (s)