News Flash:

Prajitura cu capsuni si ciocolata

21 Mai 2015
6723 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
100g ciocolata
6 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 plic praf de copt (eu am pus cam 3/4)
4 linguri de lapte
2 linguri de cacao

Pentru crema:
150 g zahar
600 ml lapte
2 plicuri zahar vaniliat
7 linguri amidon
250 g unt 80-82% grasime

Pentru glazura:
50 g smantana pentru frisca (am pus 4 linguri ulei)
250 g ciocolata amaruie

aprox. 700 g capsuni

Mod de preparare:

Pentru blat mixam galbenusurile cu zahar pana cand acesta se topeste. Adaugam ciocolata topita si laptele. Amestecam ingredientele uscate, faina, cacao si praful de copt si le adaugam mixand cu viteza mica la amestecul de galbenusuri cu zahar. Adaugam si albusurile batute spuma si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.
Coacem blatul in tava mare de la aragaz la 170g C timp de 10-15 minute. Ca sa nu aveti surprize faceti proba cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca. In reteta originala se coceau 2 foi, dar eu am preferat sa fac una singura in tava de la cuptor.

Pentru crema amestecam laptele cu zaharul, zaharul vaniliat, amidonul si apoi le punem la foc mic intr-o craticioara amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Puteti lasa cu incredere mai mult timp deoarece nu se taie ca si in cazul cremei cu galbenusuri. Lasati sa se raceasca bine si adaugati untul la temperatura camerei. Atentie sa nu faceti ca mine; eu am lasat crema la racit si am dormit 2 ore cu Adrian. Pe cand m-am trezit era beton si abia am mixat-o.

Asamblam prajitura: punem blatul, apoi jumatate de crema, capsuni taiate felii, cealalta jumatate de crema, blat cu fata in jos (se poate pune mai usor glazura ). Punem prajitura la rece si preparam glazura; topim ciocolata si adaugam uleiul. Amestecam bine si turnam glazura peste prajitura.

Daca faceti varianta cu smantana pentru frisca, topiti ciocolata impreuna cu smantana si turnati glazura pe prajitura. Lasam la frigider cel putin 3 ore.

Prajitura cu capsuni si ciocolata recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


prajitura capsuni prajitura ciocolata retete usoare dulciuri retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2439 viz    0 com
1611 viz    0 com
1901 viz    0 com
3556 viz    1 com
2766 viz    0 com
3374 viz    0 com
1837 viz    0 com
16842 viz    1 com
1845 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018251 (s)