News Flash:

Prajitura cu branza de vaci

17 Mai 2016
19976 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
15 gr drojdie proaspata
150 gr lapte
1 lingurita de zahar granulat
2 galbenusuri
75 gr unt
250 gr de faina de grau

Pentru umplutura:
500 gr de branza de vaci asemi-degresata
150 gr zahar pudra
1 lingura de faina de grau
coaja de la o lamaie data pe razatoare
putina sare
2 albusuri + 1 ou intreg

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia si zaharul granulat in lapte cald, apoi pune galbenusurile si untul. Omogenizeaza.
2. Amesteca faina cu ingredientele de mai sus. Framanta-l, dupa care acopera-l si lasa-l intr-un loc caldut, ca sa-si dubleze volumul.
3. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
4. Imparte aluatul in doua. Trece cu sucitorul peste ambele bucati, ca sa obtii doua foi nu foarte subtiri, dar nici foarte groase. Pune-o pe una in tava.
5. Bate spuma albusurile.
6. Mixeaza restul ingredientelor (fara oul intreg), apoi incorporeaza in compozitie albusurile. Omogenizeaza usor.
7. Intinde umplutura uniform peste foaia de aluat din tava.
8. Acopera cu a doua foaie de aluat. Unge-o cu oul intreg, mixat putin. Din loc in loc infige furculita in el.
9. Baga tava in cuptor pentru vreo 25-35 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura branza prajitura usoara tarta branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016449 (s)