News Flash:

Prajitura cu blat insiropat, crema de vanilie si bezea

29 Noiembrie 2017
220199 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Blat cacao:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Citeste si Ispita iernii, cu crema caramel si glazura de ciocolata - Cu ea iti uimesti musafirii

Crema de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 grame unt la temperatura camerei

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 grame ciocolata dark rasa

Mod de preparare:

Blatul de cacao:
Mixati albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugati treptat apa rece, dupa ce bezeaua se intareste. Incorporati apoi galbenusurile pe rand.
Mixati faina impreuna cu cacaua, apoi incorporati-le si pe acestea in castronul cu restul compozitiei.
Puneti o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de 22×33 cm. Turnati alautul de cacao otinut anterior. Dati tava in cuptorul inicns la 180 grade Celsius timp de 15 minute.

Citeste si Ideala pentru sarbatorile de iarna - I se spune "Regina Iernii"

Crema:
Puneti la fiert intr-o craticioara 150 ml lapte. Separat, in cei 100 ml lapte ramasi dizolvati budinca de vanilie. Turnati treptat compozitia obtinuta peste laptele fiert.
Mixati pana cand se ingroasa budinca, apoi luati cratita de pe foc. Incorporati galbenusurile pe rand, apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat.
Mixati pana cand se topeste zaharul. Puneti o folie alimentara peste crema, lasati-o sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, incorporati untul moale la temperatura camerei.
Mixati pana cand obtineti o crema omogena.

Bezea:
Mixati albusurie spuma, apoi adaugati zaharul si in final zeama de lamaie. Puneti albusurile spuma pe bain-marie pana se intareste bezeaua.

Siropul:
Puneti apa impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mediu timp de 5 minute. Luati cratita de pe foc si adaugati in aceasta esenta de rom.

Asamblare:
Scoateti blatul de cacao din cuptor si puneti-l intr-o tava mare. Insiropati blatul pe toata suprafata acestuia.
Deasupra intindeti crema de vanilie, iar peste aceasta asezati bezeua cu ajutorul unei spatule.
Deasupra decorati cu ciocolata dark rasa. Lasati prajitura la frigider cel putin o ora, apoi taiati-o in bucati.

sursa: agenda utila

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023084 (s)