News Flash:

Prajitura cu blat de Nutella si glazura de ciocolata

24 Noiembrie 2016
8008 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
150 gr Nutella
1 cana faina
70 gr unt topit
2 oua
1/2 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 plic praf de copt
1 lingurita cacao
1 lingurita zahar vanilat

Pentru sirop:
1/2 cana zahar
100 ml apa

Pentru crema:
15 gr gelatina
1 litru frisca
4 linguri zahar

Pentru glazura de interior:
25 gr unt
50 gr ciocolata dark
50 gr ciocolata cu lapte

Pentru glazura decorare prajitura:
15 gr unt
100 ml smantana pentru frisca
125 gr ciocolata dark

Mod de preparare:

Blat:
Intr-un castron amestecati cu ajutorului mixerului ouale, untul, zaharul, laptele, zaharul vanilat, Nutella.
Incorporati apoi faina, cacaua si praful de copt.
Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
Impartiti aluatul obtinut in doua partie egale.
Puneti foaie de copt intr-o tava de cuptor de 23×33 cm.
Coaceti pe rand cele doua aluaturi la 180 grade Celsius, cate 12-15 minute fiecare.

Intre timp preparati siropul:
Puneti intr-o craticioara pe foc apa impreuna cu zaharul.
Mixati pana cand zaharul s-a topit, apoi luati siropul de pe foc.
Dupa ce ati scos blaturile din cuptor, asezati-le pe doua foi de copt, apoi insiropati-le cu siropul obtinut anterior, cat acestea sunt inca calde.

Crema de frisca si gelatina:
Inmuiati gelatina in apa timp de 15 minute.
Bateti frisca cu zaharul pana formeza varfuri (nu foarte tepene).
Gelatina ce s-a inmuiat se lichefiaza pe bain-marie (aveti grija insa ca aceasta nu trebuie sa fiarba).
Gelatina se adauga apoi in frisca batuta cu zahar, turnandu-se in fir subtire. Amestecati continuu pana cand se omogenizeaza.

Glazura de interior:
Topiti ciocolata dark si cea cu lapte pe bain-marie, apoi adaugati peste aceasta untul.
Mixati pana cand obtineti o glazura omogena.

Glazura cu care garnisiti prajitura:
Puneti smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
Dupa ce s-a incalzit adaugati ciocolata dark si untul.
Mixati usor ingredientele pana cana ciocolata si untul se topesc (nu trebuie sa fiarba).

Asamblare:

Pe unul din cele doua blaturi insiropate, obtinute anterior, intindeti jumatate din crema de frisca si gelatina.
Peste aceasta turnati glazura de interior si intindeti-o cat mai uniform peste crema.
Intindeti restul de crema de frisca si gelatina peste glazura de interior.
Deasupra acesteia asezati cel de-al doilea blat insiropat.
Peste acesta se toarna glazura a doua, cea cu care garnisiti prajitura.
Dati Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata la frigider cel putin trei ore, apoi taiati-o in bucati.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

blat cacao glazura ciocolata glazura prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027257 (s)