News Flash:

Prajitura cu biscuiti si caramel - Gata de facut foarte repede

23 Mai 2017
560 Vizualizari | 0 Comentarii
Desertul acesta este varianta perfecta daca vrei sa pregatesti o prajitura simpla, cu putine ingrediente. Combinatia dintre ciocolata, biscuiti si caramel este delicioasa.

Ingrediente:

Pentru blat:
170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun

Pentru crema:
400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine

Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Se pune intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava. Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.

Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tava bain-marie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1963 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013750 (s)