News Flash:

Prajitura cu biscuiti, mere si budinca. Cea mai apetisanta prajitura - foarte simplu de facut. Uite cum o poti face si tu chiar acum

4 Decembrie 2017
85707 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 200 gr zahar
  • scortisoara
  • 1 budinca de vanilie
  • 300 ml apa

Mod de preparare:

Se curata merele si se rad. Se pun la foc intr-o cratita impreuna cu zaharul (zaharul il puteti pune dupa gust) si apa, si adaugam scortisoara dupa gust. Cand merele incep sa–si lase zeama adaugam praful de budinca si fierbem pana se ingroasa. Asezam intr-o tava (20x30) in care am pus folie alimentara sau hartie de copt un rand de biscuiti. Turnam deasupra compozitia fierbinte, asezam iarasi un rand de biscuiti, apoi restul de compozitie si deasupra biscuiti din nou.
Dam la rece pentru cel putin doua trei ore apoi rasturnam compozitia cu fundul in sus pe un platou.

Citeste si despre beneficiile consumului de mere

Merele sunt fructele cel mai bine comercializate, alaturi de banane si portocale. Te-ai intrebat vreodata de ce? Sa fie doar gustul acestora cauza sau exista si beneficii Noi am gasit 10 dintre cele mai cunoscute!

Merele contin o cantitate semnificativa de fibre solubile (5 grame). A fost demonstrat stiintific faptul ca aceste fibre au capacitatea de reduce tulburari intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii si chiar unele tipuri de cancer. Consumul de mere ajuta de asemenea la controlul nivelului de insulina prin eliberarea de zahar lent in fluxul sanguin. Merele au capacitatea de a curata si detoxifia, ajutand la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul si mercurul.

Merele contin pectina, iar aceasta la randul ei ajuta la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secretiei de insulina din sange. O serie de cercetatori, au constatat de-a lungul unor studii faptul ca daca reusim sa consumam cinci mere pe saptamana, vom reusi automat sa reducem si riscul de aparitie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronsita.

Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiaza plamanii, scad mucoasa si cresc fluidele corporale. Otetul de mere poate ajuta la prevenirea formarii de pietre la rinichi. Studiile indica faptul ca zilnicul consum de mere (cel putin un mar pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.

Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui mar inainte de masa a ajutat femeile sa piarda cu pana la 33%  mai mult in greutate, fata de femeile care nu au consumat un mar. Un mar contine doar intre 50-80 de calorii si nu are nici o grasime sau continut sodiu.Merele sunt o sursa bogata de vitaminele C, A si flavonoide, continand totodata cantitati mai mici de fosfor, fier si calciu. Merele sunt o foarte buna sursa de potasiu, care promoveaza la randul ei sanatatea inimii.

Te-am convins? Celerba vorba „Un mar pe zi tine doctorul la distanta” este cu siguranta reala! Un simplu mar poate aduce beneficii variate de sanatate si mai mult de atat, dispune si de un gust delicios! Nu mai sta pe ganduri! Vrei sa rontai ceva – ia un mar!

preluat de pe sanatatea si csid

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura mere prajitura budinca prajitura biscuiti
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1764 (s) | 25 queries | Mysql time :0.019323 (s)