News Flash:

Prajitura cu alune si gris

30 August 2013
1971 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

hartie de copt
gris 4 cani
o cana zahar
scortisoara
3 portocale
o lamaie
alune 100 de grame
stafide 100 de grame
esenta de portocale
esenta de rom
2 pachetele de praf de copt
suc de portocle 4 cani
2 cani de apa
un praf de sare

ulei 100 ml
2 cani de suc de portocale pentru insiropare

Mod de preparare:

Se ia o oala curata si uscata. Se pune grisul si cana de zahar praful de sare. Se adauga coaja rasa de la lamaie, esentele de portocala si rom si se pune un varf de scortisoara.
Se pune uleiul si 2 cani de apa si 4 de suc de portocale. Din cauza aciditatii o sa creasca prajitura. Se pun cele 2 prafuri de copt stinse cu suc de lamaie. Se amesteca cu telul sa nu existe cocoloase.
Se toarna compozitia in tava, se zdrobesc alunele si se presara din loc in loc si stafidele.
Se tine la cuptor 25 de minute.
La final se insiropeaza cu suc de portocale in care am pus esenta de vanilie si coaja de portocala.
Dupa ce se insiropeaza se lasa la cuptor 5 minute. Se taie rece.

surs: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

scortisoara alune apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024755 (s)