News Flash:

Prajitura cremoasa - Usor de facut

6 Aprilie 2016
10691 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua medii
1 varf de cutit de sare
120 gr zahar pudra
50 ml de lapte
50 ml ulei de gatit
1 lingura cacao pudra
125 gr faina de grau
8 gr praf de copt

Pentru crema:
600 ml de lapte
90 gr gris
50 gr unt
100 gr zahar pudra

Pentru decor:
1 lingurita cacao pudra

Mod de preparare:

Blat:
1. Separa ouale. Bate spuma albusurile cu putina sare.
2. Mixeaza galbenusurile cu zaharul, laptele si uleiul. Omogenizeaza.
3. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, apoi incorporeaza albusurile.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia in ea.
5. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.

Crema:
6. Pune laptele pe foc. Cand da in clocot adauga zaharul si grisul. Amesteca si lasa sa ajunga pana la consistenta dorita (trebuie sa fie o crema destul de groasa).
7. Dupa ce s-a racit putin, incorporeaza untul. Omogenizeaza.

Asamblare:
8. Transfera blatul pe un platou si intinde crema pe el cat mai uniform.
9. La final presara cacao.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura crema blat prajitura prajitura cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3091 viz    0 com
5702 viz    1 com
1849 viz    0 com
3394 viz    0 com
13472 viz    0 com
2466 viz    0 com
29600 viz    0 com
3579 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022108 (s)