News Flash:

Prajitura cremoasa

10 Iulie 2013
28841 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
3 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
1 plic crem Ole de ciocolata
3 linguri de faina
Ouale se separa, albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albus. Se mixeaza usor si se adauga plicul de crema Ole, apoi se incorporeaza faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor incins in prealabil pana trece testul cu betisorul.

Ingrediente pentru crema:
400 ml lapte
400 ml frisca lichida
2 plicuri de crema Ole de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
Se amesteca frisca cu lapte, se adauga plicurile de crema Ole si zaharul vanilat si se mixeaza pana compozitia se intareste.
Crema se intinde peste blatul racit.

Ingrediente pentru glazura:
3 linguri apa
3 linguri zahar
150 gr unt
150 gr ciocolata amaruie
Se pune pe foc apa, zaharul, untul si ciocolata. Se amesteca pana totul sa topit si devine omogen. Se lasa sa se raceasca apoi se toarna peste crema si se niveleaza.
Prajitura se da la frigider pentru cateva ore sau chiar pentru o noapte.

Prajitura cremoasa recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat oua faina crema frisca lichida zahar vanilat glazura zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1357 viz    0 com
1869 viz    0 com
4230 viz    0 com
2865 viz    0 com
1377 viz    0 com
2320 viz    0 com
2503 viz    0 com
1711 viz    0 com

Comentarii (1)

Tina Deac  | #3947
Pentru mine, asta cred ca e cea mai buna prajitura! Am trecut o singura data prin Pitesti si aveam pofta de ceva dulce. Asadar, am intrat la Cofetaria Ribana Eve si am gustat o prajitura cremoasa! A fost super buna! De atunci, de cate ori am de mers prin tara, intru pe la cofetarii sa vad daca au. In Iasi am m-ai mancat o data dar nu mai tin minte cum se numea cofetaria. Oricum, e bestiala!!!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033310 (s)