News Flash:

Prajitura Cocosana

9 Februarie 2014
4227 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta de Prajitura Cocosana este inscrisa de Alina Piele in concursul culinar al lunii februarie 2014.

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
6 linguri ulei
1/2 praf de copt

Pentru crema:
4 linguri faina
250 ml lapte
150 g zahar
100 g fulgi nuca de cocos
200 g margarina Unirea pentru creme

Pentru glazura:
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
1 lingura ulei
3 linguri de apa fiarta

Mod de preparare:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, cacaoa, faina si praful de copt.
Blatul il punem intr-o tava mai mica, tapetata cu hartie pentru copt, si il punem la cuptor timp de 30 de minute.

Crema:
Amestecam laptele cu zaharul si faina, il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si amestecam in continuare pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, adaugam pe rand, cate o lingura din crema de cocos mixand incontinuu.

Glazura:
Intr-un vas amestecam zaharul pudra cu cacaoa, apoi adaugam uleiul, apa fiarta si amestecam bine glazura.
Blatul il taiem in doua, punem pe o jumatate de blat crema de cocos, peste punem cealalta jumatate de blat, apoi punem glazura de cacao si dam prajitura la frigider pana se intareste glazura.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

concurs culinar concurs retete concurs bzi retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012736 (s)