News Flash:

Prajitura Clujeanca

17 Mai 2012
11205 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Prajitura Clujeanca
Ingrediente:

Pentru blat:


200 g faina
5 oua
200 g zahar
8 linguri lapte
2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare

Pentru crema:

2 linguri pline cu faina
1 ou intreg
200 ml lapte
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
200 g margarina sau unt
1 praf sare

Pentru glazura:

100 g frisca lichida
100 g ciocolata de menaj

Mod de preparare:


Mai intai am pregatit blatul: am frecat galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi am adaugat 7 linguri de lapte, faina, cacaoa si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte. Am amestecat bine, apoi adaugat albusurile batute spuma cu 150g zahar. Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si am dat la cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru 40-50 min, sau pana trece testul scobitorii. Cand s-a racit am taiat blatul in doua pe inaltime.
Cat blatul se raceste, am pregatit crema: am batut putin oul cu praful de sare pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul si zaharul vaniliat amestecand pana zaharul se topeste, apoi am pus laptele si faina in ploaie. Am amestecat bine, formand un amestec lichid pe care l-am pus intr-un vas pe baie de abur pana se ingroasa bine, avand grija sa amestec mereu in crema pentru ca aceasta sa se ingroase uniform. Cand compozitia s-a ingrosat se lasa sa se raceasca bine.  Untul la temperatura camerei l-am frecat cu mixerul pana s-a facut spuma, apoi am adaugat treptat cate o lingura de crema rece, rezultand o crema pufoasa. Aveti grija sa mixati bine pentru a nu ramane cocoloase din compozitia de vanilie. Prima jumatate de blat am asezat-o pe un platou, iar deasupra am pus jumatate din crema de vanilie, apoi al doilea blat, iar deasupra restul de crema, imbracand tot blatul cu crema. Deasupra am facut o glazura din ciocolata si frisca (ciocolata si frisca se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, apoi am lasat-o sa se raceasca si am turnat-o deasupra prajiturii). In blat se poate pune miez de nuca sau stafide.
Prajitura Clujeanca pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar lapte cacao bicarbonat sare zahar vanilat margarina unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1434 viz    0 com
1219 viz    0 com
3640 viz    0 com
3597 viz    0 com
3366 viz    0 com
5322 viz    0 com
1452 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1891 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034993 (s)