News Flash:

Prajitura Carpati - FOTO

20 Ianuarie 2012
7634 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Prajitura Carpati
Ingrediente:

Pentru foi:

3 oua
1 si 1/2 cana lapte
1 cana zahar
1 cana ulei
1-2 lingurite amoniac
1 300 gr faina pentru a iesi un aluat potrivit

Pentru crema caramel:

6-7 linguri amidon sau faina
1 l lapte
1 si 1/2 cana zahar
1/2 pachet unt sau margarina
1/2 ceasca apa
mirodenii

Pentru crema de nuci:

2 linguri cacao
1 pachet unt
3-4 linguri apa
7-8 linguri zahar
300 g nuci macinate
esenta de rom de buna calitate

Pentru glazura:

7-8 linguri zahar
2 linguri cacao
4-5 linguri apa
100 gr margarina

Mod de preparare:

Pentru foi amesteci toate ingredientele (amoniacul se stinge cu zeama de lamaie) si se coc 12 foipe dosul tavii (nu uitati sa intepati foaia inainte de a o coace pentru ca altfel va creste). Eu am impartit aluatul in 2 bucati si fiecare jumatate in inca 6 parti egale, coacerea unei singure foi dureaza undeva la 4 pana la 5 minute. Pentru crema caramel se arde zaharul pe jumatate si se stinge cu apa.
Dupa ce s-a topit, pui 1/2 l lapte, iar in cealalta jumatate pui amidonul pana se desface, apoi o adaugi peste celelalte ingrediente. Fierbi totul, amestecand continuu pana obtii o crema fix ca o budinca sau ciulama (ma refer la consistenta). La sfarsit se adauga margarina si mirodeniile.

Pentru crema de nuci se pun apa pe foc, zaharul si cacaua si se fierbe pana ce se topeste zaharul, apoi se adauga margarina. Cand siropul s-a racit se pun nucile macinate si esenta.

Pentru glazura se pun ingredientele la fiert pentru cateva minunte, se poate folosi si ciocolata topita.

Asamblare:

Inainte de a asambla prajitura se taie marginile foilor, astfel incat aceastea sa aiba aceeasi dimensiune si forma. Pui o foaie unsa cu crema caramel, apoi asezi o foaie unsa cu crema de cacao si tot asa. Se lasa pana a doua zi sa stea la inmuiat. Tai prajitura in patrate, apoi in triunghiuri si le asezi sub forma de piramide. Pe laterale torni glazura fierbinte si ornezi cu nuci macinate, pisate sau pralinate.
Prajitura Carpati din imagini a fost pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Prajitura_Carpati2
oua lapte zahar ulei amoniac amidon faina unt margarina apa mirodenii cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4103 viz    0 com
3203 viz    0 com
3255 viz    0 com
2887 viz    0 com
3226 viz    0 com
4968 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2069 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032259 (s)