News Flash:

Prajitura bavareza cu pastai de tonka

10 Aprilie 2013
3763 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

225 g ciocolata alba
110 g smantana dulce
2 pastai de tonka rase
3 galbenusuri
15 g zahar
3.6 g gelatina
180 g frisca batuta

Mod de preparare:


Smantana si tonka se pun pe foc pana dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat 20 de minute. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Ciocolata se pune intr-un vas uscat si curat. Se bate frisca si se pastreaza in frigider pana la folosire.
Se strecoara smantana, se cantareste si se completeaza daca e cazul pentru a avea 110 g. Se pune din nou pe foc pana da intr-un clocot si apoi se toarna usor peste galbenusuri in timp ce amestecam. Se pune smantana impreuna cu galbenusurile inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana ajunge la 76-78 grade (sau pana se ingroasa usor).

Se pune gelatina peste crema engleza de mai sus si cand e dizolvata se toarna totul peste ciocolata. Dupa 30 de secunde amestecam si punem bolul pe bain marie in cazul in care nu s-a topit complet ciocolata.
Cand amestecul de ciocolata este la temperatura camerei, se incorporeaza frisca.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura bavareza retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5398 viz    1 com
1641 viz    0 com
1120 viz    0 com
1300 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1839 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025738 (s)