News Flash:

Prajitura Alba-Neagra - gust de caramel

1 Decembrie 2016
3580 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 linguri faina
6 oua
1 plic praf de copt (10g)
13 linguri de zahar tos
100 gr nuca macinata
7 linguri de apa
100 gr ciocolata rasa fin

Pentru crema:
120 gr zahar
5 galbenusuri
4 linguri lapte
250 gr unt ( 80-82% grasime)
1 lingura cu varf de faina

Pentru glazura:
9 linguri de zahar
5 albusuri
inca 5 linguri de zahar pentru caramel
100 gr nuca prajita (eu nu am pus)

Mod de preparare:

Incepem cu blatul; albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si apa rece. Dupa ce am mixat albusurile cu zahar si apa pana cand s-a topit zaharul adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu nuca, ciocolata si praful de copt. Adaugam treptat cate o lingura din amestecul de faina, nuca si ciocolata  amestecand usor peste cap. Compozitia trebuie sa-si pastreze volumul pentru a ramane pufoasa. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, timp de 20 minute.
Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca.

Pentru crema frecam bine galbenusurile cu zahar, adaugam faina si laptele si apoi punem compozitia pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin si apoi adaugam treptat crema de oua racita.

Pentru glazura batem bine albusurile adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea lucioasa.

Separat caramelizam cele 5 linguri de zahar si le adaugam asa fierbinti in amestecul de albusuri mixand mereu.

Adaugam si nuca prajita. Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa.

Observatii:
Eu am copt prajitura in tava de dimensiuni 25×35 dar a iesit destul de inalta. Cred ca se poate coace intr-o tava mai mare.
Fotografiile sunt facute a 2-a zi tocmai pentru ca am vrut sa vad cum s-a comportat glazura.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura caramel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1899 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025998 (s)