News Flash:

Prajitura Alba-ca-Zapada - Reteta completa

6 Decembrie 2016
6419 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru foi:
2 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de ulei
4 linguri de lapte sau apa
1 lingurita cu varf de amoniac
1 praf de sare
300 g de faina (faina cat cuprinde) 

Pentru crema:
1 l de lapte
8 linguri cu varf de faina
16 linguri de zahar
1 pachet de unt
2 lamai

Mod de preparare:

In primul rand se prepara foile pentru prajitura. Cum se fac foile pentru Prajitura Alba ca Zapada? Foarte simplu:  se bat ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga treptat uleiul batand compozitia continuu. Apoi se adauga laptele, amoniacul fara sa fie stins si in cele din urma faina. Se amesteca bine compozitia, se pune faina pana cand se obtine o coca elastica si pufoasa, care se poate intinde usor cu sucitorul.

Coca se imparte in patru parti egale, care pe fiecare in parte o vom intinde cu sucitorul astfel:  pe dosul tavii de aragaz se presara putina faina, se pune o bucata de coca si cu sucitorul se intinde usor pe toate partile pana cand este cuprinsa toata suprafata tavii.

Apoi tava se introduce in cuptor si se coace la foc moderat, se tine in cuptor nu mai mult de 5- 10 minute. Foaia creste frumos si nu trebuie sa se coaca prea tare, se scoate din cuptor nerumenita. Apoi foarte usor ca sa nu se rupa o rasturnam pe masa pe un servet de bucatarie. La fel se procedeaza cu toate cele patru foi de prajitura, ele se rastoarna si se aseaza pe masa separat si nu una peste alta.

Cat timp foile de prajitura se racesc se prepara crema pentru prajitura. Cum se face crema pentru Prajitura Alba ca Zapada? Foarte usor:  faina se amesteca cu zaharul si apoi cu laptele fiert inainte si racit ca sa nu faca cocoloase. Se va folosi o cratita cu fundul dublu (fundul mai gros). Se pune la fiert vasul, continutul se fierbe bine pana cand se ingroasa, pana cand continutul se ia de pe fundul vasului. Se lasa sa se mai raceasca si apoi se adauga pachetul de unt amestecand foarte bine compozitia cu mixerul, obtinandu-se o crema pufoasa. Cand s-a racit se adauga coaja si zeama de la cele doua lamai, amestecand bine. Se obtine o crema dulce acrisoara cu miros imbietor de lamaie.

Dupa ce foile de prajitura s-au racit se procedeaza la aranjarea prajiturii. Pe tava se aseaza prima foaie de prajitura, se intinde crema, alta foaie, crema si asa pana se termina toate cele patru foi. Deasupra pe ultima foaie se intinde crema si peste crema se pot rade pe razatoarea mica cateva nuci, alune sau ciocolata alba ca in final sa nu se dezica numele de “alba ca zapada”. Pentru a orna frumos prajitura se mai pot folosi fulgi de nuca de cocos sau de migdale.

Prajitura se face cel putin cu o zi inainte de a fi servita, pentru ca foile sa se inmoaie de la crema delicioasa de lamaie. A doua zi prajitura se va taia foarte usor, dupa preferinta in romburi sau patrate. Prajitura "Alba ca Zapada" este o prajitura fina si pufoasa, cu un gust dulce-acrisor, cu aroma de lamaie, potrivita la aniversari sau ocazii mai speciale cum ar fi Ziua Indragostitilor "Valentine's Day"

Reteta de prajitura Alba-ca-Zapada ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajituri alba-ca-zapada
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020020 (s)