News Flash:

Prajitura "7 lei" - Desert cu mere si scortisoara

7 Octombrie 2016
3572 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
150 ml ulei
1 pahar de zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu (stinsa intr-o lingurita de otet)
1/2 pahar apa minerala
pana la 500 gr faina

Pentru umplutura:
1 kg mere
180 gr zahar tos
putina scortisoara (o lingurita sau chiar mai mult)

Mod de preparare:

Umplutura:
1. Spala merele si da-le pe razatoare, cu tot cu coaja.
2. Pune zaharul si merele intr-un vas, la foc potrivit
3. Adauga scortisoara si lasa-le sa se caleasca usor.

Aluat:
4. Pune 400 gr de faina intr-un bol, impreuna cu restul ingredientelor. Amesteca bine. Dupa ce ai framantat, in cazul in care ti se pare mai trebuie, mai adauga faina.
5. Modeleaza aluatul sub forma de bila, apoi imparte-l in doua.
6. Unge cu ulei o tava si presara faina uniform in ea.
7. Intinde o bucata de hartie de copt pe masa, presara putina faina si intinde o parte din aluat. Foloseste sucitorul. Foaia de aluat ar trebui sa fie cam de marimea tavii de copt.
8. Transfera foaia de aluat in tava.
9. Intinde umplutura uniform pe foaia de aluat.
10. Trece cu sucitorul si peste a doua bucata de aluat, apoi pune-o peste umplutura.
11. Baga tava in cuptorul incins la 170-175 de grade Celsius, pentru vreo 30-35 de minute.
Serveste prajitura cu mere cu putin zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura mere prajitura ieftina prajitura foi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022514 (s)