News Flash:

Polenta la cuptor

10 Martie 2016
5755 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 ml apa
500 ml de lapte
putina sare
faina de porumb

Mod de preparare:

1. Pune apa si laptele intr-un vas sau ceaun de tuci. Presara sarea.
2. Inainte de a incepe sa fiarba, adauga untul. Amesteca pentru a se topi.
3. Cand da in cloto, adauga faina in ploaie. Amesteca folosind un tel (astfel nu se vor forma cocoloase). Nu trebuie sa fie foarte tare.
4. Unge cu putin unt o tava de cozonac si pune in ea polenta.
5. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 35-40 de minute.
6. Scoate tava, las-o sa se raceasca, apoi rastoarn-o pe un platou, feliaz-o si pune-o la prajit in tigaie. Se va rumeni frumos.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta polenta polenta cuptor mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013273 (s)