News Flash:

Pogacele cu jumara - FOTO

10 Ianuarie 2012
4285 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

600 gr faina
un ou
o lingurita sare
1 lingura smantana
un cubulet de drojdie
1 lingurita zahar
o ceasca de lapte
1-2 linguri de margarina

Pentru pasta de jumari:

+/- 200 gr de jumari
piper
sare

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu laptele caldut si zaharul, lasi la dospit 15 minute. Cand a inceput sa faca bule de aer o amesteci cu faina, smantana, margarina, sarea si framanti bine aluatul. Il lasi la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece, cel putin 30 minute.
Dupa ce a crescut frumos il intins intr-un dreptunghi de vreo 6-7 mm grosime. Din jumarile date prin masina de tocat (sau robot de bucatarie, dupa caz) faci o pasta, pe care o condimentezi cum doresti. Jumarile se intind uniform pe aluat si se incepe impaturirea. Laturile mai putin late ale dreptunghiului se aduc spre mijlocul aluatului, apoi se indoaie pe linia de imbinare ca si cand ai inchide o carte. Dupa aceea se mai indoaie inca o data pe latura cea mai lunga. Se pune in frigider dupa ce s-a infoliat, pentru 30 minute. Dupa scurgerea timpului se mai repeta operatiunea "impaturire+frigider" inca de 2 ori.
Dupa ultima impaturire se intinde aluatul intr-un dreptunghi destul de grosut si se taie in diferite forme, se lasa la crescut, se ung cu ou batut, se introduc in cuptorul preincalzit si se coc pogacelele.
Pogacele cu jumari din imagini au fost facute de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Pogacele_cu_jumari1
faina sare smantana drojdie zahar lapte margarina jumari piper jumarile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1358 viz    0 com
2640 viz    0 com
1995 viz    0 com
1109 viz    0 com
5532 viz    0 com
2081 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1577 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016521 (s)