News Flash:

"Pofticioasa" cu banane - O prajitura cu crema fina si pufoasa

30 August 2016
14457 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua
foarte putina sare
125 gr zahar granulat
100 gr faina de grau
8 gr praf de copt
3 linguri apa

Alte ingrediente:
2 linguri de unt
2 linguri de faina de grau

Pentru crema:
400 ml lapte semidegresat
1 plic budinca de vanilie
3 linguri de zahar granulat
200 gr crema de branza
3 banane curatate
1 plic zahar vanilinat

Pentru decor:
200 gr frisca
1 plic zahar vanilinat
5 linguri ciocolata data pe razatoare

Mod de preparare:

Blat:
1. Separa ouale si bate spuma albusurile cu putina sare.
2. Mixeaza galbenusurile cu zaharul granulat.
3. Pune pe galbenusuri faina, praful de copt si apa. Omogenizeaza.
4. Incorporeaza apoi albusurile, folosind o spatula.
5. Unge cu unt o tava dreptunghiulara, presara faina pe ea cat mai raspandita, apoi pune compozitia.
6. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 20 de minute.

Umplutura:
7. Intre timp pregateste budinca din lapte, zaharul granulat si praful din plic.
8. Pune in compozitia zaharul vanilinat si bananele. Omogenizeaza.
9. Adauga crema de branza batuta spuma.

Asamblare:
10. Lasa blatul sa se raceasca de tot, dupa care taie-l in doua pe orizontala.
11. Intinde crema pe partea de jos si acopera cu a doua foaie de blat.
12. Baga tava in frigider pentru minim 2 ore.
13. Scoate-o apoi si intinde pe ea frisca. Presara zaharul vanilinat si ciocolata data pe razatoare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura banane prajitura umplutura prajitura usoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1014 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021883 (s)