News Flash:

Poale-n brau ca-n Moldova - Reteta cu care vei avea succes

13 Aprilie 2017
3726 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1/2 de kilogram de faina
25 de grame de drojdie proaspata
240 de ml de lapte
60 de grame de unt
2 oua
90 de grame de zahar
putina sare
coaja de portocala sau de lamaie, data pe razatoare

Pentru umplutura:
350 de grame de branza
2 oua
150 de grame de zahar (alb sau brun, in functie de preferinte)
coaja de portocala sau de lamaie, data pe razatoare
2 linguri de gris
60 de grame de stafide
putina sare
1 plic de zahar vanilat
1 galbenus
2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Aluat:
1. Cerni faina intr-un recipient.
2. Peste faina, in centru, pui dorjdia amestecata cu o lingurita de zahar.
3. Se adauga putin cate putin laptele caldut.
4. Poti incepe sa framanti aluatul. Cand incepe sa devina consistent, pui peste aluat ouale, sarea, zaharul, untul (care trebuie sa fie moale) si coaja de portocala sau de lamaie.
5. Se framanta pana se obtine aluatul.
6. Acest aluat se acopera. Se lasa la dospit timp de 2 ore, la caldura.

Citeste si despre Cum se prepara adevarata placinta romaneasca

Umplutura:
1. Se pune intr-un vas branza.
2. Peste branza se adauga restul ingredientelor.
3. Totul se amesteca pana se obtine un amestec omogen.
4. Acest amestec se va pune la rece, in frigider.

Iata cum se pregatesc placintele:
1. Se pune aluatul pe masa.
2. Din aluat se indinde o foaie cu o grosime de 8 mm.
3. Se taie din aceasta foaie bucatele patrate de 8 cm.
4. In mijlocul acestor bucati se pune o lingura de umplutura cu branza.
5. Dupa aceea se lipesc colturile fiecarui patrat.
6. Pe o tava se pune hartie de copt.
7. Se pun in tava placintele.
8. Se lasa la dospit o ora, acoperite si intr-un loc cald.
9. Se pregateste amestecul ce contine galbenusul si laptele.
10. Cu acest amestec se ung placintele.
11. Se incalzeste putin cuptorul, dupa care se pun tavile cu placinte si se lasa timp de 15 minute sau 20 de minute, la o temperatura de 200 de grade.
12. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se pune zahar pudra peste placinte.

sursa: teo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie proaspata unt branza zahar vanilat
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023288 (s)