News Flash:

Plante aromatice pentru gatit (I)

15 August 2014
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
Plantele aromate dau o savoare deosebita mancarurilor. Exista o multime de condimente care pot fi adaugate in anumite mancaruri. Totul e sa cunosti aceste mirodenii si sa stii cand si cum sa le folosesti.

Plante salbatice

Leurda
Creste in paduri, pe terenurile bogate in humus. Frunzele care se vor folosi la mancaruri se culeg inainte de inflorirea plantei. Datorita aromei sale, asemanatoare cu cea de usturoi, se poate folosi in salate sau supe. Dar se poate servi si sub forma de piure, ca garnitura pentru paste. Conform medicinei populare, are efect diuretic si antibiotic.

Macris
Creste in zone umbroase si umede. Florile sale au aspectul unui ciorchine si are frunze putine. Se serveste crud, in salate. Se poate adauga in sosuri si supe-crema. In medicina populara este cunoscut pentru efectul sau purificator. Stimuleaza digestia.

Asmatui
Numit si patrunjel cret, asmatuiul creste primavara in locuri umede si umbroase. Se consuma doar proaspat si se foloseste tocat marunt, in special in salate.

Podbal
Creste tot in zone umede, are flori galbene si seamana oarecum cu papadia. La mancaruri se pot folosi atat frunzele, cat si florile. Frunzele tinere se folosesc in salate. Poate fi utilizat atunci cand preparam deserturi, dar merge si la mancaruri cu sos.

Salvie
Salvia creste pe pajistile de munte. Frunzele sale se folosesc pentru condimentarea mancarurilor grase. Un gust deosebit pot avea insa si florile de salvie, daca le folosim in preparate dulci, de exemplu in clatite.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ierburi aromatice plante gatit retete aromate retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021856 (s)