News Flash:

Planta care face bine la inima, plina de vitamine. Pentru ce afectiuni este indicata

20 Septembrie 2018
768 Vizualizari | 0 Comentarii

Planta aceasta contine foarte multe vitamine si mentine sanatatea cardiovasculara. Nu este o noutate, proprietatile ei terapeutice sunt exploatate de mii de ani. Ceaiurile, infuziile, tincturile sau uleiurile de valeriana fac adevarate minuni, in special pentru bolile sistemului nervos si ale aparatului cardio-vascular. Valeriana creste si in flora spontana a Romaniei, fiind cunoscuta sub denumiri populare ca salata mielului sau fetica.

Nutritionistii au doar cuvinte de lauda despre salata de valeriana. In primul rand, este foarte bogata in minerale, (calciu, fier, magneziu, potasiu), vitamine (A, B-uri, C, E, K), acizi grasi esentiali omega 3, fibre si clorofila. Cu asemenea proprietati, salata de valeriana este tonica, remineralizanta, antiinfectioasa, diuretica, laxativa, purificatoare, cardiotonica.

Asadar, este o idee minunata sa consumam salata de valeriana. Se prepara in cateva minute, din frunzele cu pricina, peste care adaugam, pur si simplu, alte legume care ne fac placere, cum ar fi: ridichi, ceapa verde, ardei, castraveti, rosii, plus alimente ca oul fiert, boabe de fasole fierte sau naut.

Pentru sos, este foarte important sa il preparam din ingrediente de cea mai buna calitate: ulei de masline extravirgin presat la rece, zeama de lamaie bio, sare de mare autentica. Pe langa aceste componente de baza ale unei salate, se mai pot pune: mustar, miere, iaurt, otet balsamic sau piper. Retineti ca valeriana este recomandata si in dietele de slabit, are doar 21 de calorii/100 grame.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1929 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013713 (s)