News Flash:

Placintele cu Nutella

10 Mai 2016
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
520 gr faina de grau
70 gr zahar pudra
40 gr drojdie (proaspat)
un varf de cutit de sare
2 oua + 1 ou batut
2 linguri de ulei de masline
150 g unt topit

Mod de preparare:

1. Amesteca faina cu zaharul si sarea.
2. Fa o gaura in mijloc si toarna laptele (pastreaza putin pentru dizolvarea drojdiei).
3. Marunteste drojdia si amestec-o cu 2-3 linguri de lapte.
4. Pune mixul in bolul cu faina, apoi ouale si uleiul. Framanta bine.
5. Acopera aluatul si tine-l intr-un loc mai caldut.
6. Dupa ce si-a dublat volumul, imparte-l in mai multe bucatele.
7. Trece cu sucitorul peste bucatile de aluat, ca sa obtii foi mai subtiri, unge-le cu untul topit si presara pe ele ce vrei (scortisoara, nuci, fistic; poti pune inclusiv Nutella).
8. Ruleaza foile dintr-un capat in altul, apoi pune-le sub forma de cerc intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
9. Unge placintele cu oul batut si baga-le in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.
Serveste-le cu zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta placinta aluat placinta placinta nutella
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1898 viz    0 com
12286 viz    0 com
1348 viz    0 com
2895 viz    0 com
3764 viz    0 com
44979 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1783 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027766 (s)