News Flash:

Placintele cu nuca, dulceata si scortisoara

26 Septembrie 2013
2350 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua
1 kg faina
500 ml lapte
100 ml ulei
250 gr zahar
1 cubulet de drojdie
coaja de lamaie
esenta de rom
1 borcan de dulceata
200 gr nuca macinata
un praf de sare
1 lingurita de scortisoara macinata
pentru uns:1 ou si 2 linguri de zahar

Mod de preparare:

Preparam o maia din drojdie, 1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc. Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si mestecam pana se topeste zaharul ramas.
Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie si faina. Mestecam pana aluatul devine elastic. Punem apoi uleiul caldut cate un pic pana se incorporeaza tot. Lasam aluatul langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura: amestecam dulceata cu nuca si scortisoara, pana devine o pasta omogena.
Cand aluatul si-a dublat volumul se taie o bucata din el, se intinde pe masa de lucru, se pune deasupra din amestecul de nuca si dulceata. Se fac rulouri care apoi se taie de aproximativ 6-7 cm.
Se tapeteaza o tava cu un pic de ulei, se pun cerculetele unul langa altul, la distanta de 3 cm, deoarece va mai creste si se mai lasa la crescut 15-20 de minute. Se introduce apoi la cuptor, pana se rumeneste usor deasupra. Inainte de a-i scoate din cuptor trandafirii se ung cu un amestec din 1 ou si 2 linguri de zahar. Se mai da tava 5 minute la cuptor.
Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-i scoate din tava.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6156 viz    0 com
1049 viz    0 com
6496 viz    0 com
1305 viz    0 com
3274 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023639 (s)