News Flash:

Placintele cu branza si marar

22 Ianuarie 2018
262 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 250 gr faina
  • 250 gr iaurt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei

Pentru umplutura:

  • 500 gr branza telemea
  • 2 legaturi de ceapa taiate subtire
  • 1 ou
  • 1 legatura marar tocat fin

Mod de preparare:

Intr-un bol punem faina, iaurtul, sarea si bicarbonatul. Amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios de maini ca sa-l putem intinde. Impartim acest aluat in 8, le facem bile si le ungem cu ulei. Le lasam 30 minute sa se odihneasca. In alt bol punem branza, oul, verdeata si ceapa taiata fin. Dupa ce s-a odihnit aluatul dintr-o bila intindem o foaie subtire, la mijloc punem o lingura din umplutura de branza si prindem marginile cu degetul spre centru. Prajim placintelele pe ambele parti.

Citeste si reteta de cozonac cu oua

Ingrediente (2 cozonaci):

  • 1 kilogram de faina
  • 35 grame drojdie
  • 300 grame de zahar
  • 400 mililitri de lapte
  • 100 mililitri de ulei
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 4 linguri de cacao
  • 500 gr nuca macinata
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Se cerne faina de 2 ori ca sa iasa cozonacul pufos. Apoi, se prepara maiaua din drojdie, si 50 de mililitri de lapte. Se dizolva zaharul (250 de grame) in restul de lapte, care este incalzit in prealabil. Galbenusurile se freaca cu sare si cu coaja de portocala.
Apoi, se adauga peste faina maiaua, laptele, galbenusurile, treptat, timp in care compozitia se framanta continuu. La sfarsit se adauga uleiul, iar mai apoi se mai framanta compozitia inca 10 minute pana vom observa ca in aluat sunt bule de aer. Se lasa la dospit in jur de o ora.
Intre timp, se amesteca nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 grame de zahar, cacao si esenta de rom.
Se portioneaza aluatul in 2 parti egale, apoi se intinde foaie de aluat, se adauga deasupra umplutura de nuca, apoi se impletesc cele doua parti si le punem in tava. Ungem cozonacii cu ou batut, si se mai lasa la dospit circa 30 minute, dupa care se coc timp de 35-40 minute, la foc potrivit.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1600 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017397 (s)