News Flash:

Placinte poale-n brau

12 Martie 2013
2437 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 g faina
500 g branza dulce
un cub drojdie
200 g zahar
5 oua
un pahar apa
un pahar ulei
coaja de la o lamaie
20g zahar pudra
100 g stafide

Mod de preparare:

Pui faina intr-un vas si faci o mica groapa in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100g zahar, jumatate de coaja de lamaie si doua oua. Incorporezi cat mai bine faina in acest amestec pana se obtine o coca. Framanti energic 10 minute si lasi la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut indeajuns, intinzi aluatul. Presari faina atat pe masa, cat si pe aluat pentru a nu se lipi si il intinzi cu sucitorul pana la grosimea unui deget. Tai apoi aluatul in patratele de 15cm.
Pregatesti umplutura din branza dulce de vaci, stafide, 2 oua, 100g zahar si restul de coaja de lamaie. Pui cate o lingura de compozitie in interiorul fiecarui patratel de aluat si il impaturesti tragand colturile in interior si apasand pentru a nu se desface in timpul coacerii. Ungi o tava cu unt si o tapetezi cu faina si asezi placintele in tava. Bati un galbenus si ungi fiecare placinta. Incingi cuptorul la foc mediu si bagi tava la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina branza dulce drojdie zahar oua apa ulei zahar pudra stafide vas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4136 viz    0 com
1635 viz    0 com
1754 viz    0 com
1439 viz    0 com
1826 viz    0 com
3884 viz    0 com
5070 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031597 (s)