News Flash:

Placinte poale-n brau

30 Ianuarie 2012
3348 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinte poale n brau
Ingrediente:

1 kg de faina
3 oua
un praf de sare
2 cubulete de drojdie
zahar
apa
coaja de lamaie
unt

Pentru umplutura:

900 g branza de vaca
100 g stafide
rom
zahar
5 oua

Mod de preparare:

La un kg faina am folosit 3 oua batute cu un praf de sare,2 cubulete drojdie frecate cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,un pumn de zahar,coaja rasa a unei lamai. Am framantat aluatul cu apa calduta pana a ajuns la o consistenta potrivita, nici tare, nici moale, aluatul nu se lipea si era foarte elastic. In acest moment am topit 1/2 cub unt si am framantat din nou aluatul cu unt, pana ce s-a incorporat complet.

Umplutura:

Am mixat totul si gata. Cand aluatul a crescut, l-am impartit in mingii de marimea unui mar, pe care le-am intins intr-un cerc. Am pus cate 2 linguri de umplutura pe fiecare cerc si am adunat colturile ca pe niste falduri sau pliuri ale unei rochii. Am pus placintele intr-o tava si le-am uns cu ou batut cu lapte. Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase, moi, parfumate...savuroase...si cat se poate de gustoase!
Placinte poale-n brau pregatite de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua sare drojdie zahar apa unt stafide rom
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1531 viz    0 com
3682 viz    0 com
2440 viz    0 com
6884 viz    0 com
1913 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014198 (s)