News Flash:

Placinte cu urda

24 Aprilie 2014
6468 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
150 g zahar
6 galbenusuri
50 g drojdie
500 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita coaja rasa de lamaie
100 g unt

Pentru umplutura:

aprox. 600 g urda
3 oua
1 legatura marar
100 g zahar
3 linguri smantana

Mod de preparare:

Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar si adaugam 2 linguri lapte caldut si o lingurita de faina. Lasam sa creasca. Intre timp frecam galbenusurile cu zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugam drojdia dospita si pe rand faina alternand cu laptele, untul topit ( il puteti pune in lapte), zaharul vaniliat, coaja rasa de lamaie. Framantam de zor aluatul pana acesta se desprinde de vas.
Lasam sa dospeasca acoperit timp de 1,5 ore.
Pana ce dospeste aluatul preparam umplutura; urda o faramitam cu furculita, adaugam mararul tocat marunt, ouale intregi, zaharul si smantana. Amestecam pana compozitia devine omogena.

Cand aluatul a dospit, rupem bucati cu mana, le intindem cu mana pe masa tapetata cu faina, in mijloc punem umplutura si impachetam sub forma de plic.

Punem placintele in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina si lasam sa mai dospeasca 30 minute. Le ungem cu ou batut si le coacem la 170g Celsius timp de aproximativ 30min pana se rumenes frumo deasupra.
Le pudram cu zahar si le servim.

Placinte cu urda recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete urdoaice placinte urda retete urda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3096 viz    0 com
1851 viz    0 com
2509 viz    0 com
1222 viz    0 com
1278 viz    0 com
1346 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029153 (s)