News Flash:

Placinte cu mere

15 August 2012
10361 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
2 oua intregi
1 lingurita amoniac       
faina cat cuprinde

Pentru umplutura:


2 kg mere
200-300 g zahar
1 lingurita scortisoara (pudra)
cateva linguri unt sau ulei
2 plicuri zahar vanilat (dupa preferinta)

Mod de preparare:


Merele bine spalate se rad pe razatoare, se storc (dar nu foarte tare) si se calesc cu putin unt, amestecand mereu. Cand au scazut bine se pune zaharul si se mai lasa pe foc pana se topeste. Se trage deoparte se adauga scortisoara (si/sau vanilia) se omogenizeaza si se pastreaza la cald. Pentru aluat se amesteca toate ingredientele si se adauga atata faina, pana rezulta un aluat pe care il poti intinde.

Se fac 2 foi care se coc pe fundul tavii, unse cu putin unt. Pe una dintre foi se presara zahar pudra, imediat ce a fost scoasa din cuptor. Merele caldute se pun intre foi (cea cu zahar este deasupra), se acopera cu un servet si se lasa sa stea o  ora, dupa care se poate servi.

sursa: lyla
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar ulei lapte oua amoniac faina mere scortisoara unt zahar vanilat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

7599 viz    0 com
3006 viz    0 com
1837 viz    0 com
3329 viz    0 com
3767 viz    0 com
3249 viz    0 com
4985 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1746 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033762 (s)