News Flash:

Placinte cu ciocolata si stafide - FOTO

4 Februarie 2015
8383 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
100 gr zahar
400 gr faina
1 plic zahar vanilinat
100 gr fulgi de ciocolata
cateva grame de stafide
350 ml lapte semi-degresat
100 gr unt
1 linguri amidon de porumb
20 gr zahar pudra
1 plic drojdie
foarte putina sare

Mod de preparare:

Topeste untul si toarna-l peste drojdie si 100 ml lapte. Adauga ouale batute anterior, faina, 50 gr zahar si sarea. Framanta bine aluatul, apoi acopera-l si lasa-o deoparte, la temperatura camerei, timp de o ora.

Intre timp amesteca restul de lapte cu restul de zahar si cu amidonul de porumb, la foc mic spre mediu, pana obtii o compozitie omogena.

Pune aluatul pe masa, trece cu sucitorul peste el de cateva ori, pune crema pregatita, presara niste fulgi de ciocolata si stafide si ruleaza foaia de aluat. Dupa aceea taie rulada in 7, pune bucatelele una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt si gresata, unge-le cu ou batut si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute.
Imediat ce scoti tava din cuptor, presara zaharul pudra peste placinte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


placinte aluat placinta placinta ciocolata prajituri retete culinare
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1776 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026846 (s)