News Flash:

Placinte cu branza, marar si ceapa verde

24 Mai 2019
315 Vizualizari | 0 Comentarii

Iti prezentam un delicu de reteta de care iti va fi mai mare dragul sa o prepari. Aceste placintele pufoase cu branza sarata si marar sunt ideal de facut pentru musafiri sau pentru o cina satioasa. Consuma-le cu o cana de iaurt de baut si iti vei potoli foamea pentru mult timp.

Ingrediente pentru placinta cu branza, marar si ceapa verde
Pentru aluat::

  • 500 g faina
  • 50 g ulei
  • 200 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata

Pentru umplutura:

  • 500 g branza proaspata de vaci, bine scursa
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • sare

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare placinte cu branza, marar si ceapa verde:

Pentru aluat, combini faina cernuta cu drojdia. In mijlocul fainii faci o adanci- tura si adaugi ouale, laptele si sarea. Amesteci bine, apoi incepi sa framanti aluatul. In timp ce framanti, torni uleiul. Trebuie sa obtii un aluat neted pe care-l lasi la dospit la loc cald, acoperit, o ora. Intre timp, pregatesti umplutura.  Tai marunt ceapa verde si mararul, le amesteci cu branza proaspata si potrivesti gustul de sare.

Dupa ce aluatul a dospit, il imparti in 5 bucati. Le intinzi cu sucitorul, in forma de cerc, iar in mijlocul lor pui cate o lingura de umplutura si aduni marginile cercului spre mijloc. Asezi placintele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperi cu un prosop si le lasi la dospit inca 30 de minute. Ungi placintele cu galbenusul batut cu lapte si le coci 45 de minute la 180 °C.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta branza placinta marar placinta casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019288 (s)