News Flash:

Placinte cu branza - Cum se fac

1 August 2019
469 Vizualizari | 0 Comentarii

Vremea calda ne imbie sa iesim din casa. Hai sa pregatim un cos plin de bunatati din care sa nu lipseasca gustari bune de mancat in aer liber. Aceste placintele cu branza sunt delicioase!

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 60 g unt
  • 20 g drojdie
  • 250 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • 1 ou, pentru uns

Pentru umplutura

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 linguri gris
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide

Mod de preparare:

Cerni faina. Separat, freci drojdia cu putin zahar si cu 1-2 linguri de lapte, apoi rastorni amestecul in faina si incepi sa framanti aluatul. Incorporezi ouale unul cate unul, restul de lapte, zaharul, untul si sarea. Framanti un aluat elastic pe care-l lasi la crescut.

Pentru umplutura, separi albusurile de galbenusuri. Tii branza la scurs, apoi o mixezi si adaugi galbenusurile, unul cate unul, amesteci si incorporezi smantana. Presari sarea, stafidele, pastrezi cateva si pentru decor, apoi grisul si mixezi. Separat, bati spuma albusurile, apoi le incorporezi cu o paleta, de jos in sus.

Intinzi aluatul, il tai patrate, asezi in centrul fiecaruia din umplutura, apoi il strangi si asezi placintelele formate una langa alta, intr-o tava tapetata. Le ungul cu oul batut, pui pe fiecare cate o stafida si le dai la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinte branza reteta placinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1540 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018654 (s)