News Flash:

Placinta turceasca cu cartofi

14 Iunie 2011
5968 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta turceasca cu cartofi1
Ingrediente Pentru foi: 670 g faina 230 ml lapte 2 linguri iaurt 90 g ulei 2 oua 1 lingurita otet 1/2 lingurita sare Pentru uns foile: 175 g margarina topita putin ulei Pentru umplutura: 1 kg cartofi 3 cepe ulei pentru calit ceapa sare piper linguri bulion foarte putina boia de ardei iute cascaval ras Mod de preparare: Separam un galbenus, pe care il vom folosi pentru uns placintele. Punem faina intr-un vas si facem o gropita in mijoc, unde adaugam un ou si un albus, laptele, iaurtul, uleiul, sarea si o lingurita de otet. Aducem faina cate putin spre mijloc si framantam pana obtinem un aluat elastic, pe care il lasam 1 ora sa se odihneasca. Rasturnam aluatul pe plansa de lucru presarata cu faina si il impartim in 15 bilute egale. Topim cele 175 g de margarina. Fiecare biluta o impartim in trei, iar apoi le presam cu podul palmei si le dam bine prin faina. Le intindem de marimea unei farfuriute si apoi ungem prima foita cu unt topit. Acoperim cu a doua, pe care o ungem la fel, iar in final a treia foita o lasam asa. Procedam la fel cu toate cele 15 bilute, toate impartite in alte trei. Dupa ce am terminat de suprapus foitele, vom avea 15 discuri, pe care le vom lasa 30 minute pe plansa de lucru, pentru a absorbi margarina. Intre timp, spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand sunt gata, ii curatam si ii pasam sau dam prin razatoare. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei si taiem fin cele 2 cepe, pe care le calim. Peste ele punem cartofii pisati, sare, piper, putina boia de ardei iute, cat sa prinda putin gust picant, si cele 3 linguri de bulion. Le amestecam si le mai lasam pe foc inca 3-4 minute. Adaugam si cascavalul ras, daca dorim, si lasam la racit. Pudram plansa de lucru cu faina si incepem sa intindem cele 15 discuri in foi foarte subtiri. Dupa ce le-am intins pe toate, luam cate una si o ungem cu putin ulei, peste care punem cate o lingura buna din umplutura de cartofi. Cu aceeasi lingura intindem bine pe foaie si apoi o rulam in forma de sul, pe care il vom incolaci in genul unei spirale. Le asezam in tava de cuptor si le ungem cu galbenusul dat deoparte la inceput, amestecat cu putin lapte. Le dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30 minute. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.petitchef.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere retete vegetariene cartofi cascaval mozzarella
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1203 viz    0 com
1804 viz    0 com
1161 viz    0 com
1222 viz    0 com
1884 viz    0 com
1133 viz    0 com
2754 viz    0 com
1094 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020233 (s)