News Flash:

Placinta taraneasca cu cartofi si branza - Reteta din Spania

26 Ianuarie 2016
9262 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta taraneasca cu cartofi si branza - Reteta din Spania

Ingrediente:

1 foaie aluat foietaj
3 cartofi
100 gr branza Brie sau Camembert
100 gr sunca, feliata subtire
3 oua
100 g de smantana
100 gr branza rasa Emmentaler sau Gruyere
piper
condimente preferate
cca 300 ml lapte

Mod de preparare placinta taraneasca cu cartofi si branza:

1. Curata cartofii, feliaza-i foarte subtire si pune-i in lapte, la foc mediu, ca sa fiarba. Adauga sare, piper si alte condimente (dupa gust).
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune aluatul in ea. Alege o tava care sa fie mai mica decat foaia de aluat.
3. Taie sunca in bucati mai mici si pune-o peste aluat, cat mai uniform (sa acoperi aluatul pe cat posibil).
4. Dupa ce au fiert, cu grija ia cartofii si pune-i peste sunca, apoi adauga branza rupta in bucatele.
5. Mixeaza ouale cu smantana.
6. Toarna mixul peste cartofi si branza si presara branza rasa.
7. Acopera tarta cu marginile de dinafara (trage usor de ele inspre interior).
8. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru circa 20 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta cartofi tarta branza placinta cartofi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021123 (s)