News Flash:

Placinta taraneasca

3 Aprilie 2014
1488 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1.4 kg cartofi rosii curatati si taiati
200 g ciuperci feliate
1.7 kg pulpe de pui dezosate taiate in bucati
2 linguri capere tocate
500 ml vin alb
1 lingura oregano
1.4 litri sos de rosii (pentru paste)
6 catei usturoi tocati marunt
3 cepe rosii feliate subtire
60 ml ulei de masline
1 lingura patrunjel tocat
2 linguri parmezan ras
100 ml smantana
230 g mazare congelata
20 g unt

Mod de preparare:

Caleste bucatile de carne cu ceapa si usturoiul, in uleiul incins, la foc mediu, timp de 10 minute, pana cand se rumenesc. Condimenteaza cu sare si piper si adauga sosul de paste, vinul, caperele si oregano. Redu focul spre mic si lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 40 de minute, pana cand sosul se ingroasa. Adauga si ciupercile feliate si mai lasa-le pe foc mic inca 5 minute.
Transfera amestecul cu carne intr-un bol. Incinge cuptorul la 220C. 

Fierbe cartofii in apa cu sare pana cand se inmoaie. Paseaza-i cu untul, adaugand putina sare si piper. Amesteca mazarea si patrunjelul cu sosul cu carne. Pune totul intr-un vas de sticla termorezistent. Intinde deasupra un strat de piure de cartofi si presara parmezan ras.
Baga totul la cuptor timp de 30 de minute.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete placinta placinta taraneasca retete carne retete taranesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1571 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016500 (s)