News Flash:

Placinta rustica cu mere

24 Aprilie 2017
2324 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 gr zahar
100 ml ulei de struguri sau arahide
200 gr faina
100 ml lapte
4 mere mai mari
3 oua potrivite
75 gr stafide
75 gr alune de padure
1 plic de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
2 lingurite de suc de lamaie
un praf de sare

Mod de preparare:

Se ia un castron mai mare, se pun ouale si se mixeaza cu zaharul cateva minute, apoi se adauga treptat laptele si uleiul. Se amesteca bine cu mixerul. Faina se cerne si se pune treptat, in ploaie, peste amestecul cu oua.
Merele se curata de coaja si de samburi, apoi se taie in feliute subtiri. Apoi, se adauga la aluat, impreuna cu stafidele, scortisoara si praful de sare. Stafidele se pot tine putin in rom. Alunele de padure se pun la foc potrivit intr-o tigaie antiaderenta, fara sa fie unsa si se lasa la prajit pentru 3-4 minute. Se amesteca mereu in timp ce se prajesc.

Citeste si Cum se face prajitura cu blat de nuci si crema de vanilie

Cand sunt gata, se lasa la racit putin, se taie bucati potrivite si se pun si ele in aluat. Plicul de praf de copt se stinge cu 2 lingurite de suc de lamaie, apoi se pune in aluat. Se pregateste o tava de copt pentru tarta, de preferat rotunda.
Se ia o bucata de hartie de copt, se trece rapid printr-un jet de apa rece, se stoarce cat se poate de bine, se pune in forma de tarta, apoi se toarna aluatul peste ea. Tarta se pune timp de 40-50 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Tarta de mere se serveste calda, pudrata cu zahar, alaturi de doua linguri de inghetata de vanilie.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta mere placinta rustica aluat placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022836 (s)