News Flash:

Placinta frageda cu dovleac

15 Noiembrie 2016
1898 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg dovleac placintar
100 gr zahar
aluat foietaj din comert
1 ou
1 pliculet zahar vanilat
70 gr unt

Mod de preparare:

1. Spalam dovleacul, il despicam in doua bucati, scoatem semintele si curatam coaja.
2. Dam dovleacul prin razatoarea mare!
3. In vasul cu dovleacul razuit adaugam zaharul si zaharul vanilinat. Omogenizam compozitia.
4. Tapetam tava pentru cuptor cu hirtie de copt, taiem aluatul in doua bucati si asezam una din bucati in tava.
5. Topim untul si ungem foaia de aluat cu ajutorul unei pensule.
6. Punem dovleacul razuit in tava, intr-un strat uniform.
7. Peste stratul de dovleac asezam a doua jumatate de aluat.
8. Ungem aluatul, mai intai cu unt apoi cu ou, batut bine.
9. Introducem tava in cuptorul preaincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc potrivit.
10. Cand timpul de coacere s-a scurs si placinta a prins o culoare maroniu-aurie, oprim focul si scoatem tava din cuptor. Scoatem,cu grija, placinta din tava si o lasam la racit. Portionam dupa preferinta si pudram cu zahar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta dovleac aluat placinta placinta toamna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1827 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025209 (s)