News Flash:

Placinta de post - Cu mere si vanilie

13 Decembrie 2016
881 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1,5 kg mere
un pachet foi de placinta
100 gr faina
150 gr zahar
o fiola esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara
ulei
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Curata merele de coaja si rade-le prin razatoarea mare. Adauga apoi, peste acestea zeama de lamaie, pentru a preveni oxidarea. Separat amesteca faina cu zaharul si scortisoara si adauga-le peste mere. Toarna si esenta de vanilie si amesteca totul foarte bine.

Unge o tava cu ulei si asaza jumatate din foile de placinta, ungandu-le pe fiecare in parte cu ulei. Adauga apoi umplutura de mere si continua sa adaugi restul foilor de placinta, ungandu-le cu ulei pe fiecare in parte.

La final, cu ajutorul unui cutit ascutit taie placinta in romburi sau cubulete, dupa preferinta. Adauga apoi tava la cuptorul preincalzit la 200oC si coace-o pana cand 45-50 de minute, sau pana cand este frumos rumenita.
Scoate bucatile de placinta pe un platou si pudreaza-le cu zahar pudra pentru a fi mai aspectuase.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta post placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023571 (s)