News Flash:

Placinta de post cu ciuperci si ardei

16 Aprilie 2018
826 Vizualizari | 0 Comentarii

O placinta de casa foarte gustoasa, aromata si satioasa este urmatoarea reteta de placinta preparata de post cu ceapa, ardei si ciuperci. Pentru o tava dreptunghiulara avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 12 foi de placinta congelate
  • 4 cepe normale
  • 1 ardei capia rosu
  • 500 g ciuperci champignon
  • 5 linguri ulei
  • sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare:

Foile de placinta se scot din congelator cu o zi inainte si se pastreaza la frigider, iar cand se prepara placinta atunci se scot din frigider. Legumele se spala si se taie astfel: ceapa julien, ardeiul cubulete, ciupercile bucati.
Se pregateste o tava de cuptori 20/30 cm. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se calesc legumele cateva minute, la inceput se pune ceapa cu putina sare pana isi schimba culoarea, apoi se pune ardeiul iar la final se pun ciupercile, se opreste focul cand zeama ciupercilor a scazut si se potriveste gustul de sare si piper.
Se intind foile de placinta stropite cu ulei intre ele in grupuri de cate patru, se pune deasupra cate trei linguri de umplutura si se intinde frumos.

Fiecare grup format din patru foi de placinta si uns deasupra cu ceapa, ardei si ciuperci calite se ruleaza din ambele capete simultan sub forma de sul si se asaza in tava de cuptor. Cand tava este plina se stropesc cu putin ulei sulurile de placinta si se dau la cuptor pentru maxim 30 minute la 220 grade.
Cand placinta este frumos rumenita se serveste imediat cat este calda dar mult mai buna este rece. Alte retete de placinta si aici.

Reteta de placinta cu ardei, ceapa si ciuperci ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ingrediente
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016880 (s)