Pentru ca vrem sa treci mai usor peste perioada postului, iti propunem in o alta reteta care sa te ajute in aceste zile. Am gatit pentru tine azi o delicioasa placinta de post cu ciuperci, praz si cartofi.
Ingrediente:1 pachet
foi de placintaPentru umplutura:4-5 cartofi
200 g
ciuperci1
morcov fiert
1 fir de praz (partea alba)
6 linguri ulei
1 legatura
marar1 legatura patrunjel
nucsoarasare
piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, se taie cubulete, se rade morcovul pe
razatoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliaza si se calesc toate in trei linguri de ulei bine incins, pana se inmoaie. Se pun mararul si patrunjelul tocate marunt si se condimenteaza cu
nucsoara, sare si piper, dupa gust. Se lasa apoi sa se raceasca.
Se asaza cate trei
foi de placinta pe masa, se pune umplutura de legume, se ruleaza si se asaza placinta de post cu ciuperci, praz si cartofi intr o tava unsa cu ulei. Se procedeaza la fel si cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei si se coc circa 20 de minute in cuptorul preincalzit. Se servesc calde sau reci, presarate cu marar verde. Iti poti invita cei mai buni prieteni la o delicioasa
placinta de post cu ciuperci, praz si cartofi.
preluat de pe
likeachef
Comentarii (0)