News Flash:

Placinta de peste

3 Iunie 2011
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta de peste
Ingrediente: 500 g file de peste 150 g creveti 3 oua 150 ml lapte 150 ml apa 30 g unt 30 g faina 1 lingura de zeama de lamaie 1 varf de cutit nucsoara macinata 1 foaie de dafin 15 boabe de piper 1 legatura de patrunjel 500 g aluat sare piper macinat Mod de preparare Se spala, se taie in bucati mici si se fieb 5 minute in amestecul de apa si lapte, impreuna cu foaia de dafin, boabe de piper si un fir de patrunjel. Separat se oparesc crevetii si se fierb 2 oua tari. Se scurge pestele si crevetii si se pastreaza lichidul in care au fiert acestia din urma. In untul topit la foc mic se adauga faina. Se stinge cu lichidul in care a fiert pestele, se toarna treptat si se amesteca continuu. Cand sosul alb s-a ingrosat, se stinge focul si se adauga pestele, ouale si patrunjelul verde tocat marunt, zeama de lamaie, nucsoara, crevetii, piperul si sarea. Dupa ce s-au racit, se pune amestecul la frigider timp de o ora. Se despacheteaza aluatul si se intinde sub forma de patrat. Se asaza in tava astfel incat colturile sa fie la mijlocul tavii. Se intinde umplutura si se acopera cu aluatul (modul de pliere ca al unui plic). Se unge placinta cu oul batut si se da tava la cuptor pentru 10 minute la un foc tare si inca 35 minute la un foc mediu. Se serveste calda sau rece. sursa articol: http://delly.garbo.ro sursa fotografie: http://www.feminis.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

verdeturi mac salata iceberg
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1141 viz    0 com
4383 viz    0 com
3218 viz    0 com
3578 viz    0 com
1361 viz    0 com
1063 viz    0 com
2496 viz    0 com
965 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019662 (s)