News Flash:

Placinta de mere cu suc de portocale

30 Aprilie 2014
2273 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 g mere
350 g faina alba
5-6 linguri de apa rece
2 linguri suc de portocale
1 lingura de zahar fin
200 g unt
25 g migdale
1 lingura apa fierbinte
1 lingura miere
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:


Se freaca untul cu faina si sare pana cand amestecul seamana cu un pesmet fin, apoi se adauga apa rece pana se formeaza un aluat. Se imparte aluatul in doua parti, se invelesc in celofan si se pun in frigider 2-3 ore. Se scot din frigider si se intinde fiecare bucata de aluat, rezultand doua foi de placinta. Se pune una dintre foi in tava. Merele se curata de coaja, se scoate miezul si se taie felii subtiri. Se aranjeaza jumatate din cantitatea de mere peste foaia de aluat din tava, se stropeste cu suc de portocale, se presara zaharul, se pune restul de mere deasupra. Se amesteca impreuna migdalele, mierea si apa fierbinte si se repartizeaza uniform deasupra merelor. Se acopera cu a doua foaie de placinta si se pune in cuptorul incalzit la 180 de grade. Se coace 40-50 de minute, pana cind merele s-au inmuiat si crusta este crocanta.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete placinta placinta mere placinta portocale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4058 viz    0 com
3122 viz    0 com
1964 viz    0 com
1644 viz    0 com
1670 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1823 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038825 (s)