News Flash:

Placinta de mere cu suc de portocale

30 Aprilie 2014
2345 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

450 g mere
350 g faina alba
5-6 linguri de apa rece
2 linguri suc de portocale
1 lingura de zahar fin
200 g unt
25 g migdale
1 lingura apa fierbinte
1 lingura miere
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:


Se freaca untul cu faina si sare pana cand amestecul seamana cu un pesmet fin, apoi se adauga apa rece pana se formeaza un aluat. Se imparte aluatul in doua parti, se invelesc in celofan si se pun in frigider 2-3 ore. Se scot din frigider si se intinde fiecare bucata de aluat, rezultand doua foi de placinta. Se pune una dintre foi in tava. Merele se curata de coaja, se scoate miezul si se taie felii subtiri. Se aranjeaza jumatate din cantitatea de mere peste foaia de aluat din tava, se stropeste cu suc de portocale, se presara zaharul, se pune restul de mere deasupra. Se amesteca impreuna migdalele, mierea si apa fierbinte si se repartizeaza uniform deasupra merelor. Se acopera cu a doua foaie de placinta si se pune in cuptorul incalzit la 180 de grade. Se coace 40-50 de minute, pana cind merele s-au inmuiat si crusta este crocanta.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete placinta placinta mere placinta portocale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4181 viz    0 com
3233 viz    0 com
1998 viz    0 com
1678 viz    0 com
1704 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021891 (s)