News Flash:

Placinta de mere

14 Noiembrie 2011
1609 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta de mere
Ingrediente: 1.25 kg mere taiate felii subtiri 375 g faina 1 galbenus 1 albus de ou batut 1 praf de sare 2 linguri zahar 115 zahar 1 lingurita scortisoara 1 lingurita praf de copt 1 lingura suc de lamaie 160 ml ulei de masline Mod de preparare: Mai intai, intr-un vas incapator, se amesteca faina, praful de copt, sare si 2 linguri de zahar. In alt vas se pun uleiul, galbenusul de ou si 125 ml apa rece, apoi se incorporeaza in amestecul de faina. Se imparte aluatul obtinut in 2, se acopera si se baga la frigider 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se intinde aluatul, se pune intr-o forma de tarta si se unge cu albusul de ou. Se stropesc merele cu sucul de lamaie peste aluat. Se amesteca restul de zahar cu scortisoara. Se pune jumatate din cantitatea de mere in tava peste aluat si se presara cu zahar si scortisoara. Se intinde si cealalta foaie de aluat si se pune deasupra merelor. Cu degetele se strang marginile si se taie surplusul de aluat. Se unge foaia de deasupra cu albus si se mai presara putin zahar. Se da la cuptor pentru 40-45 de minute. sursa articol: http://www.cepapam.ro sursa fotografie: http://www.cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovleac faina mozzarella stafide salam placinte rom angostura amaruie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3865 viz    0 com
3647 viz    0 com
4149 viz    0 com
1068 viz    0 com
1884 viz    0 com
2339 viz    0 com
1125 viz    0 com
4013 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1618 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019610 (s)